0

Ostoskorisi on tyhjä

Kaksikymmentäyhdeksän tuotetestaajaa ilmoittautui testaamaan Sinkkikarnosiini + Glutamiini -tuotetta ohjeen mukaan n. 3 viikon jakson. Tällä sivulla on koontiraportti tuloksista.

 

Yhteenveto

Itse kertomukset ovat alempana, numerot näyttävät tältä. Huomioitavaa tuloksissa on, että tämä ei ole varsinainen tutkimus joka olisi placebokontrolloitu ja muuten vertailukelpoinen. Alla olevat tulokset antavat kuitenkin yleistä osviittaa mihin sinkkikarnosiini-glutamiini voi auttaa.

ONGELMA Henkilöitä
 
Oireet lievenivät merkittävästi
Oireet lievenivät Testaaja ei havainnut vaikutusta
Närästys / refluksi 12
 
11 hlöä (92%)
1 hlöä (8%) -
Haavainen paksusuolentulehdus 6
 
4 hlöä (67%)
2 hlöä (33%) -
Mahakatarri / haava 5
 
2 hlöä (40%)
3 hlöä (60%) -
Krooninen ruokatorventulehdus 1
 
1 hlöä (100%)
0 / 0% -
Divertikuliitti 1
 
1 hlöä (100%)
0 / 0% -
Ärtynyt vatsa / suoli 4
 
1 hlöä (25%)
1 hlöä / 25% 2 hlöä (50%)
KOKONAISUUS 29
 
20 hlöä (69%)
7 hlöä / 24% 2 hlöä (7%)

 

Kokonaisuutena 27 henkilöä 29:sta testanneesta (93%) havaitsi selvää hyötyä.

 

 

Tuoteraadilta kysyttiin seuraavat kysymykset:

  • Lähtötilanne: Mihin vaivaan toivoit apua?

  • Oliko tuotteesta hyötyä? Auttoiko?

  • Tuliko takapakkia?

 

  

Mihin toivoit apua? Oliko tuotteesta hyötyä?

 

NÄRÄSTYS / REFLUKSI: 11 henkilöä

Tanja, 41v NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Toivoin apua hankalaan ja oireiseen refluksitautiin. Närästys, vatsanpolttelu.
Olen tyytyväinen tuotteeseen, poisti refluksitautiin liittyvän vatsanpoltteen lähes täysin. Ehdottomasti kannattaa kokeilla tätä vaihtoehtona pitkäaikaisen happosalpaajien syönnin vaihtoehtona!
Takapakkia varsinaisesti ei tullut, mutta tuntui että elimistö ikäänkuin ”tottui” tuotteeseen ja oireet alkoivat hieman palata alun jälkeen.

 

Saara, 41 NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Vaivani on refluksitauti ja gastriitti Sen jälkeen, kun tämän tuotteen käytön aloitin, ei ole tullut enää sitä kaikkein karmivinta olotilaa jolloin suoraan sanoen olin toimintakyvytön ja elämä pyöri vaivani ympärillä. En oikeastaan enää edes huomaa miettiväni olotilaani! Eli tuote on TODELLA ollut avuksi ja elämä tuntuu taas mielekkäältä!!! Mitään takapakkia ei tullut ja otin tosiaan pienen ateriamäärän lomassa tuotteen, sillä sinkki on joskus aiheuttanut minulle pahoinvointia mitä nyt ei ole tapahtunut.

 

Riina, 23 NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Minulla on ollut vuosia lähes päivittäisiä kovia vatsakramppeja, vuotava suoli sekä paha refluksi.
Koin saavani vihdoin apua. Krampit vähän helpottivat ja erityisesti refluksi muuttui helpommin siedettäväksi. En ole vuosiin kokenut saavani mistään muusta kuin ruokavaliosta apua, ja sekin alkaa olla aikalailla tappiin hiottu. Onnenkyyneleet siinä pääsi kun meni päivä kokonaan ilman oireita.
Ei tullut minkäänlaista takapakkia.

 

Maria NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Toivoin helpotusta polttavaan närästykseen,joka häiritsi mm työtilanteitani.
Tuote alkoi hyvin pian itseasiassa tuomaan helpotusta oireisiini. Huomasin,että polttava närästyksen tunne ja siihen liittyvä kipuilu jäi pois. Uskalsin luottaa tuotteen tuomaan tehoon.(Heti nautittua tuntui jo helpommalta,vaikka käsittääkseni suojan vaikutus alkaa vasta säännöllisellä käytöllä?!)
Valmistajan kommentti: tuote alkaa toimia heti ja etenkin ärtyneen limakalvon kipu loppuukin usein välittömästi. Varsinaiset haavat kestävät kauemmin parantua.
Sinkki aiheuttaa yleisesti minulle pahoinvointia ja oksennuksen,varsinkin aamulla nautittaessa. Tästä tuotteesta ei tullut vastaavaa.

 

Nainen, 29 NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Toivoin apua lähinnä refluksin tuomaan poltteluun. Minulla on paha refluksitauti, josta johtuen ruokatorvi tulehtuu aika-ajoin. Omistan myös ärtyvänsuolen oireyhtymän.
Olin yllättynyt kun jo viikon käytön jälkeen ei ollut minkäänlaista polttelua ruokatorvessa, uskalsin syödä jopa mahani täyteen. Tulisempaa ruokaa en juuri syö refluksin takia, mutta tämän testin aikana kerran tuli syötyä ja odotin normaaliin tapaan kovaa polttelua mutta sitä ei tullutkaan! Närästystä eli ruuan nousemista oli tietty mutta ilman kipuja ja polttelua! Ihan mahtavaa!
Ainoa mikä tuli niin oli jonkin verran ummetusta, en tiedä johtuiko tästä vai oliko sattumaa että juuri tämän ajan oli sitä.

 

Sonja, 26 NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Toivoin tuotteesta apua akuuttiin refluksiongelmaan, johon apuja ei enää lääkäriltä löytynyt. Ongelmana oli jatkuva polte ja korvennus ruokatorvessa. Ruoka nousi ylös. Jatkuvasti oli vaiva läsnä, söi tai joi mitä tahansa, tai oli syömättä tai juomatta.
Apu oli uskomaton! Kipu ja korvennus on poissa, vaikka ruoka on pariin otteeseen noussut (ennen jatkuvasti arjessa), se on ollut  täysin kivutonta. Olen ottanut kolmen viikon aikana yhteensä vain 3 tablettia närästyslääkettä (somac 40mg), nämäkin erittäin provosoivien ruokien tai juomien tuoman poltteen seurauksena. Normaali annostus happosalpaajilla siis 80mg/vrk, eikä apua. Kun aloitin kokeilun, lopetin happosalpaajat seinään, jotta näen täyden mahdollisen hyödyn.
Kolmesti polte kurkussa tuntui, mutta tiedostan tällöin nauttineeni erittäin närästystä provosoivia ruoka-aineita ja juomia. Tilanne ei kuitenkaan kertaakaan ollut niin paha kuin normaalitilanne oli ennen tuotteen testauksen alkua. Nautin aamuisin tyhjään vatsaan, enkä pahoinvointia tai muita haittoja havainnut kertaakaan.

 

Eeva, 40 NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Paha refluksi, gastriitti, mahahaavan alku. Jatkuva, jomottava, aaltoileva kipu, painontunne rinnalla, vatsan seudulla. 
Tuote toimi hyvin, olot helpottuivat. Heti tuntui että helpottaa. Ei sairaspoissaoloja. Jaksoin kiinnittää enemmän huomioni itseeni, kun ei tarvinnut sietää kipukohtauksia.
Ei tullut, ainostaan ekalla viikolla unohtaminen aamuisin, mutta otin sitten myöhemmin.

 

Mia, 40 NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Halusin itselle apua refluksivaivaani. 
Minulla oli kokeilun alkaessa todella ikävää kurkkurefluksi-oireilua ollut jo kuukauden päivät ja kun aloin käyttämään tätä tuotetta niin refluksivaiva taittui parissa päivässä josta todellakin yllätyin positiivisesti. Mielestäni toimii erinomaisesti. Voin todellakin lämpimästi suositella refluksivaivoihin.
Ei

 

Minna, 47 NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Pitkäaikaisen stressin aiheuttamat suolisto ongelmat vaivanneet vuosia ja vatsa ottaa huonosti vastaan ruokaa. Ruoka on noussut ylös ’uudelleen nieltäväksi’.
 Ainakin sain ruokahaluni takaisin, joka on ollut kateissa pahimmista stressivuosista alkaen (eli voisin sanoa jopa 6-7v.). Ruoka ei nouse ylös enää. Vatsan kunnon suhteen on vaikea todeta, miten tuote vaikutti. Kovasti turvottaa nyt, mutta sen voi aiheuttaa myös työstressi tällä hetkellä. Vatsa reagoi siis välittömästi stressiin nykyään.
Jonkin verran tuli, vatsa alkoi hieman käydä taas, kuten ennen. Ilmaa ja turvotusta tuli takaisin. Mutta kuten sanottu, on vaikea arvioida mistä tämä johtuu. En suoraan laittaisi tämän kokeilun piikkiin. Kerran tuli kova pahoinvointikohtaus aamulla, kun otin tyhjään vatsaan, muutoin ei mitään ongelmaa.

 

Nainen, 51 NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Toivoin apua yli kaksi vuotta vaivanneeseen refluksiin.
Ihan aluksi toimi täydellisesti, ei yhtään oireita. Nyt lähes 3 viikkoa myöhemmin oireet ovat päällä taas, eivät kuitenkaan sietämättöminä. Aion jatkaa tuotetta niin kauan, että oireet ovat kokonaan pois.
Takapakki on se ettei oireet pysyneet kokonaan pois.

 

Anonyymi NÄRÄSTYS / REFLUKSI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Toivoin apua närästykseen, turvotukseen ja muihin jatkuviin vatsavaivoihin.
Närästys ei vaivannut kertaakaan testijakson aikana. Turvotuskin tuntui vähentyneen huomattavasti. Vatsakipuja ei ollut juuri ollenkaan. Närästystä ei ole esiintynyt (ainakaan vielä) tuotteen loppumisen jälkeen.
En huomannut takapakkia missään vaiheessa tuotetta käyttäessäni.

  

Nainen, 28
NÄRÄSTYS / REFLUKSI
Lähtötilanne
Oliko apua?
Oliko haittoja?
Taustalla noin 10 vuotta närästysoireita jotka rajoittaneet ruokavaliota runsaasti.
Aloitin tuotteen testauksen ja noin viikon kuluttua närästysoireena hävisivät.
Aiemmin tietyt ruoka-aineet ovat tehneet oireita mutta nyt olen pystynyt esim. Juomaan kahvia ja syömään mausteisempia ruokia ilman oireita. Pahoinvointia minulla ei tullut tuotteen testauksen aikana. Selkeän avun huomasi noin viikon käytön jälkeen. 
Ei haittoja.

 

COLITIS ULCEROSA / HAAVAINEN PAKSUSUOLENTULEHDUS: 6 henkilöä

  

Laura, 41
COLITIS  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Minulla diagnosoitiin Colitis Ulcerosa yli 10 vuotta sitten. Sain sen silloin pääosin ruokavaliomuutoksilla oireettomaksi (tai lähes oireettomaksi) vuosikausiksi. V. 2015 keväällä kodistamme löytyi kuitenkin hometta, ja silloin olin myös jo melkoisen kipeä (en toki tiennyt että miksi, ennenkuin home löydettiin). Taisteluiden ja vaikeuksien kautta pääsimme lopulta kahden vuoden jälkeen pois asunnosta mutta vaiva ei ole ottanut helpottakseen, melkeinpä päinvastoin. Viime vuoden lopulla Colitis oikein puhkesi kukkaan enkä ole varmaan ikinä ollut niin kipeä kuin nyt alkuvuodesta 2018. Jouduin vastoin toiveitani aloittamaan myös lääkityksen taas vuosien jälkeen koska ruokavaliomuutokset, tai mikään muukaan, eivät tehonneet oikeastaan ollenkaan tällä kertaa. Myöskään lääkitys ei ole tilannetta rauhoittanut niin paljon kuin olisi ollut toivottua.
Auttoi! Kolmen päivän kuluttua liman tuleminen suolistosta loppui. Veren tulon loppumiseen meni vajaat kaksi viikkoa, mutta sitten loppui sekin. Odotan todella mielenkiinnolla elokuista tähystystä tämän alkuvuoden sairastelun ja nyt tämän valmisteen käytön jälkeen!
Olin hieman epäileväinen tuotteen tehosta, mutta olin tilanteessa missä olin valmis kokeilemaan mitä tahansa. Sosiaalinen elämäni alkoi lähenemään nollaa Colitiksen takia, ja työnteko alkoi olemaan mahdotonta. Kolmannen päivän jälkeen, kun suolistoni alkoi selvästi rauhoittumaan ja liman tuleminen lakkasi, mietin vielä, että se saattaa olla sattumaa. Vasta kun noin kahden viikon kuluttua tuotteen aloituksesta myös veren tuleminen loppui, uskoin että tässä on tuote jota kannattaa käyttää! Vain kaksi viikkoa, ja elämäni oli laadultaan jo hirvittävän paljon parempaa kuin monet kuukaudet sitä ennen. Kolmen viikon käytön jälkeen en juurikaan joutunut ajattelemaan enää koko asiaa, täysin käsittämätöntä! Olen niin kiitollinen sinkkikarnosiinista, nyt tiedän mistä saan avun jos (kun) suolistotulehdus jälleen leimahtaa liekkeihin. Kiitos!!!
Ei tullut varsinaista takapakkia. Jossain vaiheessa hiukan tökki juoda sitä sinkkikarnosiinivettä vaikkei se oikein miltään maistunutkaan, mutta vähensin veden määrän noin desiin ja muutamassa päivässä tämäkin omituinen "kuvotus" loppui.

 

Anonyymi
COLITIS  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Kaipasin apua sinkkikarnosiinista tulehdukselliseen suolistosairauteeni, colitis ulcerosaan. Tauti oli näytellyt kolmisen viikkoa merkkejä mahdollisesta aktivoitumisesta. Vatsakipua ja tihentyneitä vessakäyntejä ei ollut, mutta muutamia kertoja (noin 5 kertaa viikossa) tuli vähän veristä ulostetta vessassa käydessä. Ruokavalioni on gluteeniton ja vegaaninen, satunnaisia gluteenillisia herkkuhetkiä lukuun ottamatta (max kerran viikossa). Hieman verinen uloste loppui jo ensimmäisellä viikolla tuotetta käyttäessä. Asiaan tietysti voi vaikuttaa myös hyvä ruokavalio, mutta jos sinkkikarnosiinilla on suolta suojaavia vaikutuksia uskon että se vaikutti ainakin myönteisesti ja tukevasti. Ensimmäisinä päivinä tuntui ehkä lisääntyneitä ilmavaivoja, ja mietin että se saattoi johtua tyhjään vatsaan ottamisesta. Jossain vaiheessa aloin juomaan sinkkikarnosiinin vasta aamupalan jälkeen ja se auttoi asiaan. Illalla hieman röyhtäytti juoman juomisen jälkeen, mutta ei häiritsevästi.

 

Nainen, 26 COLITIS  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Apua toivoin suoliston "korjaamiseen". Vatsan oireet olin saanut jo ruokavalion avulla helpottumaan, mutta verenvuotoa oli edelleen ja sitä oli jatkunut jo reilusti yli KAKSI VUOTTA. Aloin olemaan todella epätoivoinen. Lääkärissä sain vain "vähän varmaan tulehtunut" -vastausta.
Minun kohdalla tuote toimi juuri kuin toivoinkin sen toimivan. Verenvuoto loppui n. toisella viikolla säännöllisen käytön jälkeen! Samoin huomasin esimerkiksi jos illalla yskitti ja kurkku tuntui kipeältä, niin aamulla oli paljon parempi. En voi vieläkään oikein ymmärtää että ongelma minkä kanssa painin piiitkän ajan tuntuu nyt olevan historiaa. Sitä on monet kerrat maalaillu hirviöitä seinille ja googlettanu netin läpi ilman mitään vastausta ja nyt se apu onkin tässä. En voi olla kuin kiitollinen. KIITOS!
En ottanut tuotetta kertaakaan tyhjään vatsaan joten pahoinvointia ei ollut. Ekalla viikolla tuli kolmen päivän paha närästys (ei oo koskaan ollut närästystä) ja sen jälkeen olin n.5 päivää ilman. Veikkaan että johtui uudesta omega 3:sta mikä oli hiukan liian vahvaa mulle. Myöhemmin ei tullut mitään.

 

Anonyymi COLITIS  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Colitis ulcerosa (krooninen, haavainen paksusuolen tulehdus) aiheuttamiin oireisiin
Koin tuotteen tuovan apua mm. vatsan turvotteluun, mikä on ajoittain hyvinkin hankalaa ja voimakasta. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten tuote on mahdollisesti vaikuttanut tulehdusta indikoivaan calpro-arvoon? Myös peräsuolessa tuntuva kipu vessakäyntien yhteydessä on helpottanut. Nyt päädyin käyttämään tuotetta vain oraalisesti, mutta tulevaisuudessa olisi tarkoitus kokeilla tuotetta myös ruiske muodossa. 
En kokenut tuotteen aiheuttavan minkäänlaisia epätoivottuja vaikutuksia.

 

Annu, 48 COLITIS  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Haavainen paksusuolen tulehdus Kyllä on havaittavissa hyötyä. Testimielessä lopetin lääkkeiden syönnin jauheen käytön ajaksi. Verentulo on vähentynyt, suolilimaa ei tule enää ollenkaan ja ylipäätään uloste on "parempaa" eikä enää vaahvomaista velliä. Niin ja vielä.. kävin labrassa ja tulokset oli erittäin hyvät mun vereksi, tulehdusarvotkin melko kuosissa! Oon tyytyväinen! Ei

 

Paula, 38 COLITIS  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Ab-kuurien seurauksena coliitti aktivoitui eikä rauhoittunut tehostetusta lääkityksestä huolimatta. Sitten sain "jauheen", ja suolisto alkoi rauhoittua. Noin 1-2vkon kuluttua aloittamisesta,verenvuoto loppui. Uskoisin että tuote auttoi,sillä muut lääkkeen tehostamiset oli jo kokeiltu, paitsi kortisoni. Kortisoniin asti ei onneksi tarvinnut mennä, sillä jauheen jälkeen suoli rauhoittui ja on nyt remissiossa. Ei

 

 


MAHAKATARRI / HAAVA: 5 henkilöä

 

 

Nainen, 23 MAHAHAAVA  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Kärsin vatsahaavasta ja suoliston verisyydestä sekä heikosta hormonitasapainosta suolistossa. Apua kaipasin kahteen ensimmäiseen kyseisen tuotteen osalta. Yritin ottaa tuotteen tyhjään vatsaan, että saisin vaikutuksen mahdollisimman pitkälle suolistoon. Ja se toimikin. Verenvuoto loppui 4 päivän päästä kokonaan.Vatsahaavani on ollut verinen, erittäin ärtyisä ja yskin verta lähes päivittäin.  En yskinyt verta enää kertaakaan, eikä sitä tullut ulosteen mukanakaan kuin kerran. Erikoinen lisä johon sain apua oli afta. Yleensä kun saan aftan, joka tulee aina samaan kohtaan, laitan siihen aftabin, koska se on niin arka eikä kestä edes ruokailua. Nyt en kuitenkaan tarvinnut aftabia, Rezcue ikäänkuin paikkasi senkin puolestani ja afta paranikin 2 kertaa nopeammin kuin yleensä. Takapakkia ei todellakaan tullut!

 

 

Mervi, 42
MAHAKATARRI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Minulla on krooninen gastriitti, jonka ilmeisesti aiheuttaa poistettu sappirakko. Eli sappinestettä lirii jatkuvasti vatsalaukkuun ja se ärsyttää vatsan limakalvoa; polttelua, kipua. Tuote auttoi paremmin kuin vastaava kapselimuotoinen valmiste. Pisimmillään olen pystynyt olemaan viikon ilman happosalpaajia, mikä on ollut ilahduttava uutinen 3 kuukauden happosalpaajien käytön jälkeen. Muutaman kerran tuli pahoinvointia, mutta yleensä ei.

 

Marita, 46
MAHAKATARRI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Mahakatarri Minulla on koskenut vatsaan ja närästänyt useasti lähes koko ajan. Joinakin päivinä polttelee enemmän kuin toisina, mutta nyt vikana vkona vähän harvemmin. Ehkä tällä vikalla vikolla vähemmän oireita. Minulla ei koske enää joka päivä oikeaan kylkeen eikä tule ’vannetta’ selkään. Minun kohdallani kuukausi ei ihan riittänyt, mutta viimeisellä vkolla selvästi vähemmän polttelua vatsassa ja kyljessä. Aion jatkaa tuotteen käyttämistä! En uskaltanut ottaa tyhjään vatsaan kun jo ongelmia vatsan kanssa. Pahoinvointia tulee muutenkin myös öisin. Heti alussa tuli muutamia finnejä ihan kummiin paikkoihin kuten olkapää, kaula jne. En tiedä liittyikö sinkkiin mut ne tuli heti alottamisen jälkeen.

 

Anonyymi
MAHAKATARRI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Alkavaan vatsakatarriin sekä haavaisen paksusuolen hoitoon. Alkavan vatsakatarrin oireet hävisivät muutaman päivän käytön jälkeen. Mahtavaa! Suolistoni kuntoa on vaikea arvioida näin lyhyen ajan jälkeen, mutta aion tilata tuotetta lisää ja käyttää yhdessä suuremman glutamiini annostuksen kanssa. Ei tullut.

 

Anonyymi
MAHAKATARRI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Hain apua lievään gastriittiin. Olen syönyt vatsalääkkeitä tähän vaivaan ja toivoin apua lääkkeistä eroon pääsemiseen. Olin lopettanut lääkkeen käytön muutamia päiviä etukäteen, että pystyin arvioimaan sinkkikarnosiinin apua tilanteeseeni. Pari ensimmäistä päivää sinkkikarnosiinin käytöstä oli melkoista tuskaa. Kaikki oireeni tulivat tuplana takaisin (vatsanpolttelu, närästys) ja vatsani piti hirveätä elämää ja kärsin ilmavaivoista. Vähensin päiväannokseni pienemmäksi eli otin aamulla ja illalla vain vajaan annoksen sinkkikarnosiinia ja oireet helpotti. Pystyin olemaan ilman lääkkeitä noin pari viikkoa, kunnes vatsaoireeni alkoivat palaamaan ja jouduin alkaa syömään lääkkeitä uudelleen. Sinkkikarnosiini siis auttoi minua pitämään lääkkeistä pidemmän tauon kuin aikaisemmin. Ilman sinkkikarnosiinia olen pystynyt pitämään taukoa lääkkeistä noin viikon ja nyt tauko piteni kahteen viikkoon. Mielestäni hyvä tulos itselleni. Takapakkia nuo pari ensimmäistä päivää ja sitten sinkkikarnosiinin lopetus kahden viikon jälkeen ja palaaminen lääkkeisiin. Positiivista kuitenkin se, että uskon sinkkikarnosiinin vielä auttavan minua jatkossa pitämään lääkkeistä taukoa pidempään. Täytyy kyllä vielä yrittää tätä uudelleen, sillä lääkkeetön kauteni piteni huomattavasti tämän avulla.

 

 

KROONINEN RUOKATORVENTULEHDUS: 1 henkilö

 

Marjo, 41 RUOKATORVEN TULEHDUS
 
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Minulla on krooninen ruokatorventulehdus, rajoittaa syömistä paljon ja usein huono olo ja närästää. Tätä jatkunut jo toistakymmentä vuotta. Erilaiset lääkkeet auttaa hetken ja vaiva tulee takaisin. Tämä tuote toimi hyvin. Närästykset eivät hävinneet kokonaan, mutta myönnetään että laitoin tuotteen koville... Normaali arkena voin erityisen hyvin, eikä enää vuosikausiin arkiaamuihini kuulunutta aamunärästystä.  Pariin kertaan testasin yleensä välttelemilläni herkuilla. Sipsit ja suklaa saavat normaalisti minut niin kipeäksi että vietän koko päivän oksennuksen partaalla. Nyt vaivat jäivät pieneen närästykseen suklaan jälkeen ja sipsien jälkeen ei mitään vaivoja. Tuntuukin että syömiseni on "vapautunut". Tuotteen teho tuli testatuksi kun purkki jäi vahingossa kotiin parin päivän mökkireissun ajaksi. Mökkireissu oli yhtä huonoa oloa ja närästystä. Kun pääsin kotiin, niin otin karnosiinin välittömästi ja oireet hellittivät heti. Jos sen otti tyhjään mahaan niin tuli aika huono olo, tosin ei enään viikon jälkeen tätäkään.

 

 

DIVERTIKULIITTI: 1 henkilö

Anonyymi
DIVERTIKULIITTI  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Minulle tuli ikävä divertikuliitti viime vuoden helmikuussa ja sain siihen kahdet vahvat antibiootit. 
Muutama vuosi sitten lääkäri ja ravintoterapeutti totesivat minun kärsivän ärtyneen suolen oireyhtymästä, myös ajoittainen närästys kuului kuvioon. Kokeiltiin foodmap-ruokavaliota, joka kyllä jonkin verran helpottikin oireita, mutta jostain syystä tuo divertikkelitulehdus tuli kuitenkin. Sen jälkeen vatsa oli koko ajan kipeä ja turvonnut, eikä olo tuntunut ollenkaan millään lailla ”normaalilta”. Divertikkelitulehdus uusiutui taas tämän vuoden helmikuussa, ja sama rumba uudelleen, kahdet antibiootit joiden myötä tulehdus parantui.
Olen sen jälkeen käyttänyt reilusti C-vitamiina ja maitohappobakteereita sekä kamomillatippoja, samoin olen alkanut käyttää ruoansulatusentsyymejä pääaterian yhteydessä. Alkukesällä aloitin sinkkikarnosiinin käytön.
Vatsa on ollut huomattavasti parempi, kipuja ei juurikaan enää ole ollut.  Silloin tällöin pientä nipistelyä, mutta ei voi verrata esim. vuoden takaiseen oloon. Närästystä ei ole ollut kuin muutaman kerran. Kaiken kaikkiaan on pehmeä ja mukava olo, välillä tuntuu jopa ihan epätodelliselta :) Ei mitään haittavaikutuksia

 

 

 

 

 

IBS / ÄRTYNYT VATSA / SUOLI: 4 henkilöä

Ida, 21
IBS  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Minulla on ollut useita vuosia erilaisia vatsavaivoja, mm. turvotusta, ilmavaivoja, vatsakipua, peräaukon haavaumia ja vatsa on usein löysä. Kärsin myös kipeistä aftoista suun limakalvoilla jotka yhdistän suoliston huonoon kuntoon. En käytä esimerkiksi maitotuotteita, viljoja, lihaa tai lisättyä sokeria, mutta vatsa vaivaa silti. Toivoin sinkkikarnosiinin auttavan edes yhteen kaikista oireista. Vatsa ei testijakson aikana kipuillut yhtä pahasti kuin yleensä, kovaa kipua ja turvotusta oli kolmen viikon aikana vain pari kertaa, kun yleensä kärsin siitä vähintään kerran viikossa. Huomasin myös että sinkkijuomalla purskuttelu lievensi aftojen kipua, en edes osannut odottaa että juoma voisi auttaa tälläkin tavalla. Peräaukon haavaumiin en huomannut sinkillä ollleen vaikutusta, mutta olisin joskus kiinnostunut kokeilemaan tuotetta peräruiskeena En huomannut että tuotteella olisi ollut mitään sivuvaikutuksia.

Iiris, 60
IBS  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Dysbioosiin ja IBS:ään (mahdollisesti myös vuotava suoli) Olin syönyt 5 vuotta virtsatietulehduksen estolääkettä siis antibioottia ja suurimman osan ajasta ilman maitohappobakteereita + tulehduskuurit päälle. Sattumalta minulla oli juuri myös kovaa (kipuasteikolla 9) ruokatorven kipua ollut viikon ajan ennen kuin sain sinkkikarnosiinin. Olin joutunut ottamaan siihen jo apteekin lääkettäkin kun pelkkä Silica Tonic ei auttanut. Sinkkikarnosiini poisti kivun välittömästi. Auttoi myös valtaviin vatsan turvotuksiin ja selvästi ruoka suli myös paremmin. Minulla ei ollut mitään negatiivisia kokemuksia, päivastoin pelkää plussaa.

 

Anonyymi
IBS  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Minulla on jo nuorena todettu ärtynyt suolioireilu. Vanhemmiten vatsa toimii mielivaltaisesti, ja syön mitä tahansa aamulla, juoksen heti vessaan. Lyhyellä välillä joko ripuloin tai olen kivikovalla. Ylävatsa turpoaa myös heti kun alan syödä jotakin, aamuisin on litteä. Olen kuin 8 kk raskaana. Odotin tuotteelta paljon, mutta alku fiiliksiä lukuunottamatta( ehkä kuviteltuja) en ikävä kyllä ole vatsaan saanut helpotusta. Ihan ekoina päivinä tuli vähän huono olo mutta loppui nopeasti. Ei vaikutusta tyhjällä /ruoalla otettuna.

 

Anonyymi
IBS  
Lähtötilanne Oliko apua? Oliko haittoja?
Toistuvaan ripulointiin ja vatsan kipuiluun Minulla niin paha tilanne tällähetkellä suolistossa etten tuntenut mitään helpotusta tuotteesta, olisi varmasti voinut tulla tuloksia jos testaus olisi kestänyt pidempään. Näin lyhyessä ajassa ei useinkaan mikään tuote tuo vielä toivottuja tuloksia. En huomannut että tuotteella olisi ollut mitään sivuvaikutuksia.